Bekkenklachten tijdens de zwangerschap

De therapeuten in deze praktijk hebben speciale nascholing gevolgd in het behandelen van bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap.Plotse pijn
Stel, je staat op uit de bank en voelt aan één kant plots een scherpe pijn opkomen. Je hebt het gevoel niet op jouw been te kunnen gaan staan. Voorzichtig en strompelend zet je een paar passen, waarna het toch lukt om weer op te staan en gewoon verder te lopen.
Herken jij dit? Je vraagt je in zo'n situatie wellicht af wat je fout of teveel hebt gedaan, maar niets is minder waar. Tijdens een zwangerschap is het bekken van een vrouw namelijk minder stevig, waardoor het op onverwachte momenten niet voldoende stabiel is. Dat kan zomaar veel pijnklachten veroorzaken tijdens jouw normale dagelijkse activiteiten.

Train je bekken
De oefentherapeut kan jou helpen om deze klachten beter onder controle te krijgen. Je krijgt oefeningen aangereikt, waarmee je de stevigheid in het bekken terug kunt krijgen. Ook leer je hoe je de dagelijkse bewegingen zoals opstaan uit bed, opstaan uit een stoel, bukken, tillen enzovoorts het beste kunt uitvoeren. Vaak is een paar behandelingen voldoende. Onze therapeuten werken met oefeningen volgens de methode van Cecile Röst.

Onbezorgd bevallen
En dan moet je bevallen. Gelukkig hebben de meeste vrouwen geen extra last van het bekken tijdens de geboorte van hun kind. Om de weeën goed op te vangen, kun je verschillende ontspanningsoefeningen doen. Ook kun je alvast de verschillende houdingen waarin je kunt bevallen, oefenen. De oefentherapeut neemt alles met jou door, zodat jij tijdens de bevalling kunt kiezen wat jij prettig vindt.

Snel herstel
Heb je na de bevalling nog pijn of moeite met bewegen? Laat het ons weten. De oefentherapeut maakt dan samen met jou een plan voor een snel herstel.

Afspraak maken? Doe het nu.
Kun je niet zelf naar de praktijk komen, dan is een behandeling aan huis ook mogelijk.