Longziekten COPD en astma

De therapeuten in deze praktijk zijn vakbekwame adem- en ontspanningstherapeuten die werken volgens de methode Van Dixhoorn.

Voor mensen met een chronische longziekte zoals astma of COPD kan behandeling door een ademtherapeut veel betekenen.

Astmapatiënt?
Jij hebt soms moeite met ademhalen: je wordt kortademig, ademt 'piepend' of moet hoesten. Op bepaalde momenten of in bepaalde perioden worden jouw luchtwegen namelijk extra geprikkeld door allerlei stoffen. Vaak ben je er ook nog allergisch voor en krijg je het er benauwd van.

Last van COPD?
Jij komt regelmatig lucht tekort. Bij jouw dagelijkse inspanningen zoals traplopen, jezelf aankleden, werken of sporten heb je het benauwd. Ook moet je dikwijls hoesten. Naarmate je ouder wordt, nemen de klachten toe.

Adem- en ontspanningstherapie
Door de benauwdheid en het gevoel niet goed door te kunnen ademen, raak je snel in paniek. Dat zorgt voor spanning. Adem- en ontspanningstherapie kan je helpen om een natuurlijke- en ontspannen adembeweging die door je hele lichaam voelbaar is, te herstellen. Met ademhalings- en ontspanningsoefeningen leer je om de spanning beter aan te voelen, zelf te beïnvloeden en meer in balans te krijgen. Hierdoor voel je een vrijere adembeweging en meer rust.

In ongeveer vier behandelingen wordt duidelijk of adem- en ontspanningstherapie bij jou helpt.

Afspraak maken? Doe het nu. De therapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.