Adem- en Ontspanningstherapie, afgekort AOT.

De therapeuten in deze praktijk zijn vakbekwame adem- en ontspanningstherapeuten die werken volgens de methode Van Dixhoorn.

Overspanning
Ieder mens heeft te maken met spanningen. Jij ook. Dat hoort bij het leven. Soms ervaar je echter zoveel spanning dat je haast niet meer aan ontspanning toe komt. Je bent dan uit balans: je herkent de overmatige spanning niet meer, want het voelt als normaal.
Door overspanning kun je echter last krijgen van o.a. een onrustig gevoel, slecht slapen, concentratieproblemen, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, schouderpijn, hartkloppingen en pijn op de borst.

Adem- en ontspanningstherapie
Met adem- en ontspanningstherapie kun jij zelf deze klachten de baas worden. De oefeningen helpen jou om je weer bewust te worden van je lichaam en van de (over)spanning die je voelt. Je leert om weer te kunnen ontspannen en om beter adem te halen. Daardoor kom je weer meer in balans en adem je vanzelf vrijer. Zowel geestelijk als lichamelijk ga jij je beter voelen.

Niet alleen bij (ont)spanningsklachten is adem- en ontspanningstherapie zeer effectief. Ook bij chronische pijn en bij ademhalingsproblemen (hyperventilatie, COPD, astma) kan de therapie uitkomst bieden. De oefeningen stimuleren je om zelf te werken aan een gezonde(re) geest en lichaam.

Behandeling op maat
De therapie begint met een vraaggesprek en, indien nodig, soms een kort lichamelijk onderzoek. Na ongeveer vier behandelingen wordt duidelijk of adem- en ontspanningstherapie bij jou helpt. Het is mogelijk dat jouw klachten dan al flink zijn afgenomen. In overleg met de ademtherapeut besluit jij of je doorgaat met de behandeling.

Afspraak maken? Doe het nu.
De adem- en ontspanningstherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.