30 jaar Mensendieck in Roosendaal


Van start
In 1983 werd de eerste praktijk voor oefentherapie Mensendieck in Roosendaal geopend door Marita Castenmiller – Wouters die net was afgestudeerd in Amsterdam als oefentherapeut Mensendieck.

Verhuisd
Marita startte de praktijk in de wijk Langdonk en verhuisde hiermee drie jaar later naar de wijk Kroeven. Sinds 1992 runt zij de praktijk samen met Karin Noorman, eveneens gediplomeerd oefentherapeut Mensendieck.

Een paar jaar geleden volgde een verhuizing naar Gezondheids Centrum De Riete aan de Gezellelaan in Roosendaal, waar de beide oefentherapeuten van Mensendieck Roosendaal beschikken over een mooie oefenruimte.

Goed opgeleid
Beide oefentherapeuten hebben ook de opleiding adem- en ontspanningstherapie volgens de methode Van Dixhoorn voltooid en bieden dus ook adem- en ontspanningstherapie.

Therapeuten aan het woord:
“In 30 jaar is er veel beweging geweest in de gezondheidszorg. Het is een uitdaging om met minder budget en behandelingen de cliënt zo goed mogelijk op weg te helpen. Wij ervaren ons werk als afwisselend en uitdagend. We zijn trots op ons vak en werken met veel plezier.
Veel mensen zijn naar tevredenheid geholpen in onze praktijk en we hopen dat er nog velen zullen volgen in de komende jaren. Met het volgen van bij- en nascholingen houden we ons op de hoogte van de ontwikkelingen in ons vakgebied, omdat we goede zorg willen blijven bieden.”


Tot ziens!

Marita Castenmiller-Wouters en Karin Noorman.